Over Sanne - Sanne Horn
72
page-template-default,page,page-id-72,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Over Sanne

Sanne Horn

Sanne Horn werkt sinds februari 2015 als zelfstandig ontwerper. Van 2004 tot 2015 was zij als in ontwerper in dienst van Copijn tuin- en landschapsarchitecten en heeft zij mogen werken aan veel verschillende projecten. Dankzij haar collega Charlotte Korthals Altes is beplanting een steeds grotere rol gaan spelen in haar werk. Door het maken van de  beplantingsplannen voor de Floriade 2012 in Venlo heeft ze haar kennis over beplanting uit kunnen bouwen. Sindsdien heeft ze aan veel beplantingsplannen gewerkt, waaronder die voor de tuinen van het Rijksmuseum en voor La Saison des Fêtes van Pierre Huyghe in de beeldentuin van Museum Kröller Müller, en aan beplantingsplannen voor particulieren, buurtinitiatieven en woningbouwverenigingen. Ze maakt ontwerpen voor tuinen, parken en openbare ruimte en werkt regelmatig als docent beplantingsleer (Academie van Bouwkunst, NVTL, Ontwerpinstituut).

Vanaf de heropening van het Rijksmuseum maakt ze alle beplantingsplannen voor de tuin. Eerst vanuit dienstverband bij Copijn, daarna als zelfstandige. Dit betreft de plannen voor de tulpen, de eenjarigen, de kas, de inboet en de beplanting voor de tuinen van de nabij gelegen kantoren. Daarbij begeleidt ze de hoveniers bij aanplant en beheer. Ook is de opdracht gekregen om de beplanting in de tuin meer betekenis te geven. In dat kader werkt ze mee met verschillende projecten zoals het Schooltuinproject 2020, de aanplant van historische rozen, rondleidingen voor kinderen in de tuin en museum en het opzetten van een opleiding/stagetraject voor hoogwaardig beheer van beplanting voor MBO onderwijs.