NDSM - Nautique - B2 - Sanne Horn
1089
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1089,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

NDSM – Nautique – B2

Categorie
Beplantingsplan
Over dit project

Concept beplanting NDSM – Nautique – B2

De NDSM Werf West in Amsterdam Noord wordt op dit moment ontwikkeld tot woon- en werkgebied. De bebouwing bestaat uit hoge bouwblokken. Het gebied is gelegen aan het IJ en heeft een stedelijk karakter. Langs verschillende bouwblokken zijn plantvlakken gelegen.

In opdracht van Marseille Buiten en Mintske Landschapsontwerp heeft Sanne Horn het beplantingsconcept gemaakt. De plantvakken liggen in het trottoir naast de hoge bebouwing. De meeste plantvakken liggen in de schaduw van de gebouwen en in de wind en tocht. Het is nog niet duidelijk welke plekken de meeste wind vangen. In de plantvakken staan bomen. De gewenste kleurstelling van bloei is wit, geel en blauw.

Voor de smalle en brede stroken, voor zon, halfschaduw en schaduw, is een assortiment samengesteld dat in het hele gebied herhaald kan worden.