Different Ways of Seeing Nature - Sanne Horn
1136
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1136,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Different Ways of Seeing Nature

Categorie
Beplantingsplan, Onderzoek, Ontwerp
Over dit project

https://www.carraig-na-gcat.org/

https://albersfoundation.org/

Het project Differtent Ways of Seeing Nature heeft als doel de persoonlijke en creatieve relatie tussen ontwerpers en natuur te stimuleren.
Het project begint als onderdeel van de recent gestarte Artist in Residence van de Albers Foundation in Carraigh-na-gcat, Ierland, en breidt zich uit naar Nederland waar het bij Zone2Source in Amsterdam een vervolg zal krijgen.
Het project zal resulteren in een levend archief (‘toolbox’) dat zal dienen als inspiratiebron voor alle ontwerpers die werken met levend materiaal. In eerste instantie voor tuin- en landschapsarchitecten.

De tuin In Carraigh-na-gcat zal dienen als laboratorium waar zienswijzen en verbindingen met de natuur worden onderzocht, bekeken vanuit diverse invalshoeken en expertises. Zelf zal ik, tijdens een verblijf als ‘plantdesigner in residence’, de tuin inrichten als laboratorium. Een tuin met een grote diversiteit aan beplanting, waar ruimte is voor natuurlijke processen en toevoegingen door bezoekers. Hier zal ik onderzoek doen naar de ontwikkeling van de toolbox en beginnen met het verzamelen en noteren van mijn eigen persoonlijke verbinding met het levende materiaal in de tuin. De Albers Foundation zal vervolgens een deel van de programmering richten op het project.