Carraig-na-gcat Garden Project, Ierland - Sanne Horn
1136
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1136,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Carraig-na-gcat Garden Project, Ierland

Categorie
Beplantingsplan, Onderzoek, Ontwerp
Over dit project

Carraig-na-gcat Garden Project, Ierland

https://www.carraig-na-gcat.org/

https://albersfoundation.org/

De Albers Foundation heeft onlangs een nieuw Artist in Residence programma gestart in het zuiden van Ierland. Op deze indrukwekkende locatie, in een huis met uitzicht op zee, krijgen kunstenaars en schrijvers de gelegenheid om in afzondering een maand aan een project te werken. Door de Foundation ben ik geselecteerd en uitgenodigd in Carraig-na-gcat. Het idee is niet om een ​​tuinontwerp op de gebruikelijke manier te maken, maar een ontwerp waar beplanting in al zijn reikwijdte en de betrokkenheid van de gebruikers centraal staan.

In de afgelopen jaren heb ik ondervonden dat een ontwerp voor een tuin, park en overig groen in de openbare ruimte, alleen duurzaam verwezenlijkt (en dus ook onderhouden) kan worden als het gedragen wordt door een bezielde betrokkenheid van verzorgers, bezoekers en eigenaren. In Carraig-na-gcat krijg ik de mogelijkheid meer onderzoek te doen naar manieren om dit tot stand te brengen. Dit zal in 2019 plaatsvinden. I.s.m. Saskia de Valk.

Om in korte tijd de bezoekers van de residency inzicht te geven in hun nieuwe omgeving, maak ik binnen een archief dat correspondeert met de aanwezige beplanting in de tuin en omgeving. Een visuele handleiding met inspiratie, zienswijzen, kennis en aanwijzingen voor beheer. De kunstenaars worden uitgenodigd om een bijdrage leveren aan de tuin op een manier die bij hen past; in tuinonderhoud of aanplant buiten, of door het delen van ervaringen in het archief in beeld of tekst. De zienswijzen en de verbindingen die zij met de natuur aangaan, wil ik gebruiken in toekomstige projecten, voor educatieve doeleinden en voor publicatie.