Over Sanne - Sanne Horn
72
page-template-default,page,page-id-72,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Over Sanne

Sanne Horn

Sanne Horn werkt sinds februari 2015 als zelfstandig ontwerper.
Van 2004 tot 2015 was zij als in ontwerper in dienst van Copijn tuin- en landschapsarchitecten en heeft daar mogen werken aan veel verschillende projecten. Dankzij collega Charlotte Korthals Altes is beplanting een steeds grotere rol gaan spelen in haar werk. Door het maken van de  beplantingsplannen voor de Floriade 2012 in Venlo heeft ze haar kennis over beplanting uit kunnen bouwen. Sindsdien heeft ze aan veel beplantingsplannen gewerkt, waaronder die voor de tuinen van het Rijksmuseum en voor La Saison des Fêtes van Pierre Huyghe in de beeldentuin van Museum Kröller Müller, en aan beplantingsplannen voor particulieren, buurtinitiatieven en woningbouwverenigingen.

Ook maakt ze ontwerpen voor tuinen, parken en openbare ruimte en werkt regelmatig als docent beplantingsleer (Academie van Bouwkunst, NVTL, Ontwerpinstituut).

Onlangs heeft ze van het Rijksmuseum de aanvullende opdracht gekregen om de beplanting in de tuin meer betekenis te geven. De verbinding tussen mens en natuur ligt tegenwoordig vooral op het vlak van klimaat,  voedsel en recreatie. De meer poëtische en symbolische verbinding, zichtbaar in ontelbare kunstwerken van de collectie, is grotendeels verloren gegaan.
Juist deze symbolische betekenis speelt ook een rol in het lesprogramma ‘Je eigen Paradijs’ in de Tuin van Jan, ontwikkeld voor kinderen van de basisschool. De kinderen, allemaal echte stadskinderen, leren om goed te kijken, te voelen en te luisteren en zich te verwonderen over alle mooie vormen, kleuren, geuren en verhalen die beplanting in zich draagt.